Nacht van de Nacht - 24 Oktober 2020 ( Afgelast)

20:00 - 23:00 Vossenweg, Stokkum

*** Update!***

 

Helaas zijn alle fysieke evenementen die gepland stonden voor 24 Oktober afgelast.  Aanleiding zijn de nieuwe maatregelen die getroffen zijn om verdere verspreiding van het Coronavirus te beperken.

 

 

De 'Nacht van de Nacht' wordt sinds 2005 op de laatste zaterdagavond en -nacht van oktober gehouden en is een initiatief van de Nederlandse provinciale Natuur- en Milieufederaties. Dit jaar wordt de 'Nacht van de Nacht' voor de 15e keer georganiseerd op zaterdag 24 oktober 2020.

Op de avond en nacht dat de zomertijd eindigt, doven een aantal gemeentes, bedrijven en huishoudens hun verlichting om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en  de gevolgen hiervan voor mens en dier.

 

Sidewalk Astronomy Montferland draagt dit initiatief een warm hart toe, want ook amateurastronomen hebben te kampen met steeds slechtere waarneemomstandigheden als gevolg van lichtvervuiling.

Let op, dit jaar staan we op een andere locatie in  Stokkum, klik hier voor het juiste adres.

We brengen onze grootste telescoop mee en zullen jullie een scala aan mooie hemelsobjecten laten zien. Deelname is zoals altijd gratis, een vrije gift wordt altijd zeer gewaardeerd.

Deelnemers kunnen deelnemen aan een verloting voor een Strrenkundig jaarboek 2021 door hun gegevens achter te laten.

Bezoekers welke met de auto komen, aub parkeren aan de Oude Eltenseweg.

Het evenement kan enkel doorgang vinden bij helder weer.


 »