Gedeeltelijke zonsverduistering, 10 juni 2021

"de Plantage" ,'s-Heerenberg  11:00 - 13:45

Op donderdag 10 juni is bij helder weer vanuit Nederland  een zonsverduistering waar te nemen. Het betreft hier weliswaar een gedeeltelijke zonsverduistering, maar deze zal bij helder weer goed waar te nemen zijn, door de hoogte aan de hemel.

In een strook welke loopt via Canada, Groenland, de Noordpool en het oosten van Siberië is er een ringvormige verduistering waar te nemen, vanuit onze streken dus helaas slechts een gedeeltelijke verduistering.

Bij ons begint de eclips om 11:19 . Het maximum wordt bereikt om 12:23 en de Zon is dan ongeveer 16.5 % verduisterd. Om 13:31 is de verduistering afgelopen ( zie onderstaande beelden)

Sidewalk Astronomy Montferland zal bij helder weer uiteraard haar telescopen opstellen om dit bijzondere verschijnsel waar te nemen ( onder voorbehoud van eventuele corona-maatregelen welke op dat moment van kracht kunnen zijn)

De telescopen van Sidewalk Astronomy Montferland zijn allen voorzien van geschikte filters waarmee de Zon 100% veilig kan worden waargenomen.

Eclipsbrillen waarmee de verduistering veilig kan worden waargenomen zijn beperkt te krijgen bij Sidewalk Astronomy Montferland. Neem contact met ons op voor meer info.

 

Kijk nooit zelf zonder geschikte filters naar de Zon!

Het begin van de eclips om 11:19

Het maximum van de eclips om 12:23

Het einde van de eclips om 13:31


«   »