Hier kun je een overzicht vinden van onze aankomende evenementen.

Fluisterwoud 2019 - 31 Augustus 2019

Plantage 's-Heerenberg  13:00 - 16:00

Ook dit jaar kunnen kinderen zich in het Fluisterwoud wederom in een sprookjeswereld wanen. Sta oog in oog met kabouters, elven, trollen of zelfs met koning Frederik.
Ook Sidewalk Astronomy Montferland zal deel uitmaken van deze happening. Bij helder weer hebben we telescopen staan waarmee je veilig naar de zon kunt kijken. Misschien zijn er wel zonnevlammen of zonnevlekken zichtbaar. Ouders zijn uiteraard ook van harte welkom om een blik door de telescopen te werpen. Verdere invulling van het programma volgt.

 

Lees meer »

Sterrenkijkavond - 28 September 2019

Vijfsprong Stokkum 21:00 - 0:00

Bij helder weer zal Sidewalk Astronomy Montferland de telescopen weer op onze vaste plek aan de vijfsprong in Stokkum opbouwen.

We nemen bezoekers mee langs de 'showpieces' welke die avond zichtbaar zullen zijn. Heb je zelf een telescoop of verrekijker? Neem deze dan mee

Toegang en deelname is zoals altijd gratis, een vrije gift word zeer gewaardeerd en zal ten gunste komen van onderhoud en aanschaf van apparatuur.

Lees meer »

Nacht van de Nacht - 26 Oktober 2019

20:00 - 23:00 Vijfsprong Stokkum ( kruising Boterweg / Oude Eltenseweg

De 'Nacht van de Nacht' wordt sinds 2005 op de laatste zaterdagavond en -nacht van oktober gehouden en is een initiatief van de Nederlandse provinciale Natuur- en Milieufederaties. Dit jaar wordt de 'Nacht van de Nacht' voor de 15e keer georganiseerd op zaterdag 26 oktober 2019.

Op de avond en nacht dat de zomertijd eindigt, doven een aantal gemeentes, bedrijven en huishoudens hun verlichting om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en  de gevolgen hiervan voor mens en dier.

 

Sidewalk Astronomy Montferland draagt dit initiatief een warm hart toe, want ook amateurastronomen hebben te kampen met steeds slechtere waarneemomstandigheden als gevolg van lichtvervuiling.

Ook dit jaar zullen we bij helder weer op onze vaste waarneemplek in Stokkum staan met enkele telescopen en zullen we geïnteresseerden een scala aan mooie hemelsobjecten laten zien. Aangezien de Maan dit jaar niet zal storen, zullen we dit jaar vooral Deep-Sky objecten laten zien. Ook Jupiter en Saturnus zijn aan het begin van de avond weliswaar laag boven de horizon zichtbaar. Deelname is zoals altijd gratis.

Lees meer »