Een overzicht van onze aankomende openbare evenementen

ATT Essen, zaterdag 13 mei 2023

Jaarlijks organiseren de mensen van de Walter-Homann- Sternwarte de ATT ( Astronomische Tausch- und Trödel ) De ATT is een beurs speciaal bedoeld voor amateurastronomen en de grootste beurs in zijn soort in heel Europa. 

Lees meer »

On the Moon again, zaterdag 24 juni 2023

In Juli 1969 zaten 600 miljoen mensen wereldwijd, samen met familie en vrienden aan de buis gekluisterd en waren getuige hoe de mens voor het eerst voet zette op de Maan.Op 20 Juli 1969 om 22.17 landden Neil Armstrong en Edwin "Buzz" Aldrin, aan boord van de Lunar Module van Apollo 11 op het oppervlak van de Maan:"Contact light; O.K., engine stop. Houston, Tranquillity Base here. The Eagle has landed".Enkele uren later, op 21 juli 1969 om 04:56 staapte Neil Armstrong uit en sprake de historische woorden: "That's one small step for (a) man, one giant leap for mankind".

Lees meer »

Landelijke Zonnekijkdag, zondag 2 juli 2023

Tuur naar de zon tijdens de Landelijke Zonnekijkdag. Op zondag 2 juli 2023 kun je tijdens dit landelijke evenement veilig door een telescoop de zon bewonderen. Van migrerende zonnevlekken tot kolkende lussen van gas die groter zijn dan de aarde: amateurastronomen kunnen je met speciale telescopen de zon laten zien zoals je die niet eerder zag.

Lees meer »