Aankoopbegeleiding en uitleg

Ben je toe aan de aanschaf van een eigen telescoop of heb je verder uitleg nodig?
Sidewalk Astronomy Montferland kan je hiermee helpen!
Wanneer je op zoek bent naar een eerste telescoop zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Er zijn tal van dozenschuivers en 'handelaren' op de markt actief die telescopen aanbieden maar die klanten niet of nauwelijks begeleiden en niet kijken naar de specifieke wensen van de klant. Op Marktplaats kun je goed slagen, maar word ook veel rommel verkocht. Hoe voorkom je dat je een kat in de zak koopt, waardoor je misschien teleurgesteld raakt en de interesse in de sterrenkunde snel verliest?
Telescopen zijn er in veel verschillende uitvoeringen, elk met hun eigen specialisme. Er is niet één enkel type telescoop dat overal in uitblinkt. Als gevolg hiervan zullen er altijd wat concessies gedaan moeten worden.


Door onze jarenlange ervaringen met diverse types kijkers, weten we waar de valkuilen liggen, wat de sterke en zwakke punten van een bepaald systeem zijn en hebben we een goed idee van de prijzen op de ( tweedehands) markt .Wanneer je onze hulp in wilt schakelen bij de aankoop van een kijker, kijken we eerst samen naar wat je wensen zijn. Welke objecten wil je voornamelijk gaan bekijken, waar wil je waarnemen en hoe wil je apparatuur gaan vervoeren? Wat is je budget?


Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst krijgen we een beeld van wat je mogelijkheden zijn en op basis daarvan kunnen we je een onafhankelijk advies geven zodat je een instrument aan kunt schaffen dat aan je verwachtingen voldoet en dat je verder zal brengen in de hobby. Dit hoeft zeker niet per sé altijd het duurste instrument te zijn!Ook kunnen wij eventuele prijsonderhandelingen voor je voeren en ons best doen om goede kortingen te bedingen dankzij goede contacten bij diverse leveranciers.


Heb je misschien zelf al een instrument aangeschaft maar weet je niet waar te beginnen? Wellicht heb je nog een hoop vragen over de werking die je in je enthousiasme vergeten bent te vragen aan de verkoper? Neem contact met ons op en we leggen het uit!
Mocht je van deze diensten gebruik willen maken, neem dan contact met ons op via het contactformulier of via één van de andere mogelijkheden.
Deze diensten zijn gratis maar ben je tevreden met het advies dat je van ons kreeg? Een kleine donatie wordt altijd zeer gewaardeerd.