Sterrenkijkavonden en evenementen

Sidewalk Astronomy Montferland, organiseert regelmatig sterrenkijkavonden of doet mee aan evenementen. Hier komen we in contact met mensen die geïnteresseerd zijn of dat graag willen worden. Dat is waar onze passie ligt en dat proberen we op een enthousiaste manier over te brengen. 

Meestal kiezen we ervoor om onze telescopen op te stellen op openbare plekken om zo voorbijgangers en geïnteresseerden kennis te laten maken met het moois dat ons heelal te bieden heeft. Afhankelijk van het soort evenement wijken we ook vaak uit naar onze vaste waarneemlocatie in Stokkum. Daar hebben we weinig last van strooilicht door straatlantaarns en hebben we een vrijwel vrije horizon rondom.

We proberen altijd om onze uitleg aan te passen op het kennisniveau van de deelnemers. 

Onze evenementen zijn in principe altijd gratis bij te wonen, een vrije gift wordt altijd zeer gewaardeerd, deze komt 100% ten goede aan Sidewalk Astronomy Montferland voor de aanschaf van materialen en apparatuur.

 

Hoewel onze naam anders doet vermoeden, is Sidewalk Astronomy Montferland niet enkel in de gemeente Montferland actief, maar kan men ons in principe overal tegenkomen waar wij onze 'missie' kunnen uitdragen. Organiseert u een evenement en lijkt het u leuk om uw bezoekers een portie sterrenkunde voor te schotelen? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Ook particulieren kunnen ons benaderen voor een privé-sessie. Voor een kleine onkostenvergoeding komen we bij u thuis en verzorgen we een leuke en interessante avond ( of middag, bijvoorbeeld bij waarnemingen van de Zon).

Organiseert u als collega amateur-sterrenkundige een evenement en heeft u een paar 'extra handen' nodig? U bent een volks / of publiekssterrenwacht en u organiseert een evenement?  U kunt op ons rekenen! 

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden en eventuele onkostenvergoedingen te bespreken.

 

Manuel Jolink tijdens een Maan-kijkavond in 's-Heerenberg en tijdens een zonnekijkmiddag op Sterrenwacht midden-Nederland te Amersfoort