Sterrenkijkavonden en evenementen

Sidewalk Astronomy Montferland, organiseert regelmatig sterrenkijkavonden of doet mee aan evenementen. Hier komen we in contact met mensen die geïnteresseerd zijn of dat graag willen worden. Dat is waar onze passie ligt en dat proberen we op een enthousiaste manier over te brengen. 

Meestal kiezen we ervoor om onze telescopen op te stellen op openbare plekken om zo voorbijgangers en geïnteresseerden kennis te laten maken met het moois dat ons heelal te bieden heeft.

We proberen altijd om onze uitleg aan te passen op het kennisniveau van de deelnemers. 

Onze openbare evenementen zijn in principe altijd gratis bij te wonen, een vrije gift wordt echter altijd zeer gewaardeerd, deze komt 100% ten goede aan Sidewalk Astronomy Montferland voor de aanschaf van materialen en apparatuur.

 

Hoewel onze naam anders doet vermoeden, is Sidewalk Astronomy Montferland niet alleen in de gemeente Montferland actief, maar kun je ons in principe overal tegenkomen waar wij onze 'missie' kunnen uitdragen. Organiseer je zelf  een evenement en lijkt het je leuk om je  bezoekers een portie sterrenkunde voor te schotelen? Neemt dan gerust contact met ons op.

Ook particulieren kunnen ons benaderen voor een privé-sessie. Voor een kleine onkostenvergoeding komen we  bij u thuis en verzorgen we een leuke en interessante avond ( of middag, bijvoorbeeld bij waarnemingen van de Zon).

Organiseer je als collega amateur-sterrenkundige een evenement en heb een paar 'extra handen' nodig?  Ook volks- en publiekssterrenwachten kunnen  op ons rekenen! 

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden en eventuele onkostenvergoedingen te bespreken.

 

Manuel Jolink tijdens een Maan-kijkavond in 's-Heerenberg en tijdens een zonnekijkmiddag op Sterrenwacht midden-Nederland te Amersfoort