On the Moon again! - 13 Juli 2019

Zaterdag, 13 Juli 2019  20:00 - 0:00 Stadsplein 's-Heerenberg

In Juli 1969 zaten 600 miljoen mensen wereldwijd, samen met familie en vrienden aan de buis gekluisterd en waren getuige hoe de mens voor het eerst voet zette op de Maan.

Op 20 Juli 1969 om 22.17 landden Neil Armstrong en Edwin "Buzz" Aldrin, aan boord van de Lunar Module van Apollo 11 op het oppervlak van de Maan:

"Contact light; O.K., engine stop. Houston, Tranquillity Base here. The Eagle has landed".

Enkele uren later, op 21 juli 1969 om 04:56 staapte Neil Armstrong uit en sprake de historische woorden: "That's one small step for (a) man, one giant leap for mankind".

 

 

In Juli 2019, 50 jaar later willen we de Maan weer extra in het zonnetje zetten in een wereldwijd evenement "On the Moon again".
Dit evenement is opgericht door een groep Franse wetenschappers met als doel het grote publiek kennis te laten maken met de Maan.

Wereldwijd worden er op vrijdag 12, en zaterdag 13 Juli duizenden telescopen opgezet op drukbezochte publieke locaties om daar voorbijgangers te laten kijken naar onze naaste buur in het heelal.

Sidewalk Astronomy Montferland zal op zaterdag 13 Juli bij helder aanwezig zijn op het Stadsplein in 's-Heerenberg. We nemen onder andere een smartphone-adapter mee waarmee een ieder met zijn eigen mobiel de Maan door de telescoop kan fotograferen. We hebben authentiek materiaal uit 1969 dat we zullen laten zien. Verder zullen we diverse activiteiten organiseren welke betrekking hebben op de Maan. Voor de kinderen is er weer een knutselwedstrijd, waarbij weer leuke prijsjes te winnen zijn.


«   »