Sterrenkijkavonden en evenementen

S.A.M organiseert regelmatig sterrenkijkavonden of doet mee aan evenementen. Hier komen we in contact met mensen die geïnteresseerd zijn of dat graag willen worden. Dat is waar onze passie ligt en dat proberen we op een enthousiaste manier over te brengen. 

 

Meestal kiezen we ervoor om onze telescopen op te stellen op openbare plekken om zo voorbijgangers en geïnteresseerden kennis te laten maken met het moois dat ons heelal te bieden heeft.

We proberen altijd om onze uitleg aan te passen op het kennisniveau van de deelnemers. Heb je zelf al een telescoop maar wil je graag meehelpen of wat meer in groepsverband waarnemen? Ook dan ben je van harte welkom!

Onze openbare evenementen zijn voor particulieren altijd gratis bij te wonen, een vrije gift wordt echter altijd zeer gewaardeerd.

Wij ontvangen helaas geen subsidie en zijn dus afhankelijk van deze giften en de opbrengsten uit de telescoophuur. Wil je ons buiten onze evenementen ook steunen? Dat kan door op onderstaande button te klikken. Heb je geen Paypal account en wil je op een andere manier doneren? Neem in dat geval even contact met ons op via het contactformulier.

Belangrijk om te weten is dat alle donaties voor de volle 100% ingezet worden voor de aanschaf van (educatieve) materialen en apparatuur.

Hoewel onze naam anders doet vermoeden, is Sidewalk Astronomy Montferland niet alleen in de gemeente Montferland actief, maar kun je ons in principe overal tegenkomen waar wij onze 'missie' kunnen uitdragen. Organiseer je zelf een evenement en lijkt het je leuk om je bezoekers een portie sterrenkunde voor te schotelen? Neemt dan gerust contact op.

Ook particulieren kunnen ons boeken voor een privé-sessie. Tegen een vergoeding komen we bij je thuis en verzorgen we gedurende twee uur een leuke en interessante avond voor een groep tot 5 personen. Het is mogelijk om tegen meerprijs de tijdsduur en de groepsgrootte aan te passen. De tarieven hiervoor zijn hier te vinden. Voor deze privé sterrenkijkavonden hebben we zelfs een mooi weer garantie! 

Organiseer je als collega amateur-sterrenkundige een evenement en heb je een paar 'extra handen' nodig? Geen probleem. Verder kunnen ook volks- en publiekssterrenwachten op ons rekenen! 

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden en eventuele onkostenvergoedingen te bespreken.

 

Manuel Jolink tijdens een Maan-kijkavond in 's-Heerenberg en teamlid Raymond Cremer in actie tijdens een zonnekijksessie