Telescoop Verhuurservice 

 

Twijfel je erover om zelf een telescoop aan te schaffen? Is er een bepaald hemellichaam dat je graag wilt zien, of wil je zelf gewoon eens met een telescoop aan de slag? Geen probleem!

Het is mogelijk om bij Sidewalk Astronomy Montferland een aantal goed uitgeruste kijkers en andere instrumenten te huren.

De telescopen worden geleverd met een ruim assortiment kwaliteitsaccessoires om gelijk goed aan de slag te kunnen.In de toekomst zal het assortiment huurkijkers verder uitgebreid worden.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het huren van de telescoop is simpel.  Met onderstaand contactformulier geef je aan welk instrument je gedurende welke periode wilt huren. Wij zullen dan contact met je opnemen om je te informeren of de telescoop nog beschikbaar is op deze datum.

Bij het aangaan van de daadwerkelijke huurovereenkomst, zullen we je vragen om wat gegevens . Je bepaalt vervolgens of je de telescoop zelf af komt halen of dat wij deze bij je aanleveren en aan het eind van de looptijd weer afhalen.

Wij zullen aan het begin van de huurperiode samen met je de telescoop en accessoires controleren op gebreken. Dit doen we aan de hand van een checklist. Hetzelfde doen we aan het eind van de huurperiode. We gaan ervan uit dat er zorgvuldig met onze materialen omgesprongen wordt, desondanks vragen wij voor elk van onze telescopen om een borgstelling aan het begin van de huurperiode. Indien de telescoop aan het eind van de huurperiode weer in dezelfde staat wordt ingeleverd, krijg je dit bedrag vanzelfsprekend terug. Mocht er onverhoopt toch schade  of verlies ontstaan zijn, dan kan het mogelijk zijn de borg, of een deel hiervan in te houden ter compensatie van de geleden schade.  Als de schade of verlies hoger is dan de borgsom, vergoedt huurder het meerdere. Door samen het controleformulier aan het begin en eind van de huurperiode te ondertekenen, ga je hier mee akkoord.

De betaling van de borg gebeurt aan het begin van de huurperiode, het afrekenen van de huur gebeurt aan het eind van de huurperiode. In beide gevallen dient de betaling gepast en in contanten te gebeuren. Alle opbrengsten worden volledig ingezet voor de aanschaf en onderhoud van apparatuur voor S.A.M. De prijzen voor onze diensten zijn te vinden op onze tarieven pagina.

Onze huurvoorwaarden vindt je hier.

Praktische tips die ervoor zorgen dat je het maximale uit de door jou gehuurde telescoop haalt, kun je hier vinden.

 

Set 1:

- 20 cm Orion SkyQuest op Dobsonmontering

- 200/1200  F/6

- Orion 9x50 mm zoeker (niet afgebeeld)

- 40 mm Meade Series 4000 vergroting 30x 

- 32 mm Meade Series 4000 vergroting 38x

- 15 mm Meade Series 4000 vergroting 80x

- 12,5 mm Meade Series 4000 vergroting 96x

- 9.7 mm Meade Series 4000 vergroting 124x

- 6.4 mm Meade Series 4000 vergroting 188 x

- Meade Series 4000 Barlow 2x

- set filters ( Maan en kleurenfilters) 

- Koffer voor de oculairen en filters

- Rode zaklamp (Explore Scientific)

- Planisfeer (Rob Walrecht)

- Sterrengids 2023

- Maankaart (Orion)

- Pocket Sky Atlas

- Handleiding (Engels) 

- Snelstartgids (Nederlands)

 

Set 2:

- 11,5 cm Orion StarBlast 4.5 op tafeldobson montering

- 115/450  F/4

- Red dot zoeker Baader Skysurfer  III 

- Orion Shorty Barlowlens 2x

- Orion e-series Zoom oculair 7-21 mm

    vergrotingen 64x - 50x - 38x - 28x - 21x (zonder Barlow)

    vergrotingen 128x - 100x - 76x - 56x - 42x (met Barlow)

- Rode zaklamp (Explore Scientific)

- Planisfeer (Rob Walrecht)

- Sterren & Planeten

- Turn left at Orion (waarneemgids Engelstalig)

- Maankaart (Orion)

- Handleiding (Engels)

 

Let op! Deze telescoop is zeer compact en je hebt een stevige kruk, tafel of iets dergelijks nodig om de telescoop op te zetten!

Solar 1:

 • Lunt LS50T H-alpha (zonnetelescoop)
 • Lensopening: 50mm
 • Brandpuntsafstand: 350mm
 • Bandbreedte <0,75 Angström
 • Tuning: Tuning Pressure-Tuner
 • Blocking Filter: B400
 • Niet roterende helical focusser
 • Orion e-series Zoom oculair 7-21 mm
 • TeleVue Sol Searcher
 • Vixen-style Dovetail
 • Lengte: 37cm
 • Gewicht: 2,1kg
 • Kunststof koffer
 • Kleine dobsonmontering op fotostatief
 • Handleiding in Engels of Duits (naar wens)

Met deze zogenaamde H-alpha telescoop is het mogelijk om veilig direct naar de Zon te kijken. Zie zonnevlammen en protuberansen welke honderdduizenden kilometers boven het zonsoppervlak uitstijgen! Het is met deze kijker NIET mogelijk om deze voor andere dan Zon-gerelateerde waarnemingen in te zetten.

Deze telescoop staat op een simpele dobsonmontering gemonteerd op een fotostatief, uiteraard kan de kijker ook op uw eigen montering gezet worden zolang deze voorzien is van een Vixen Style zwaluwstaart. 

Bezorgen of afhalen?

 

Na bevestiging van onze kant op de door u gewenste datum, kan de telescoop op de afgesproken tijd opgehaald worden in 's-Heerenberg. Indien gewenst kunnen we tegen een meerprijs de telescoop aan het begin van de huurperiode bij u aanleveren en de werking ervan uitleggen. Aan het eind van de huurperiode komen wij de telescoop weer bij u ophalen. De prijzen hiervoor staan op de tarieven pagina

Reserveringsformulier

Geef de door u gewenste huurperiode en datum door in onderstaand formulier en we zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.