Telescoop Verhuurservice 

 

Twijfel je erover om zelf een telescoop aan te schaffen? Is er een bepaald hemellichaam dat je graag wilt zien, maar heb je (nog) geen kijker? Geen nood!

Het is per direct mogelijk om bij Sidewalk Astronomy Montferland een goed uitgeruste telescoop te huren. De telescoop wordt geleverd met de nodige accessoires die nodig zijn om gelijk te kunnen waarnemen. 

We starten met deze service door vooralsnog met één telescoop te beginnen. Mocht er genoeg animo voor zijn, dan zullen we dit zeker gaan uitbreiden en kunnen we andere telescopen aan het gamma toevoegen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het huren van de telescoop is simpel.  Met onderstaand contactformulier geef je aan gedurende welke periode je de telescoop wilt huren. Wij zullen dan contact met je opnemen om je te informeren of de telescoop nog beschikbaar is op deze datum.

Bij het aangaan van de daadwerkelijke huurovereenkomst, zullen we je vragen om wat gegevens . Je  bepaalt vervolgens of je de telescoop zelf af komt halen of dat wij deze bij je aanleveren en aan het eind van de looptijd weer afhalen.

Wij zullen aan het begin van de huurperiode samen met je de telescoop en accessoires controleren op gebreken.Dit doen we aan de hand van een checklist. Hetzelfde doen we aan het eind van de huurperiode. We gaan ervan uit dat er zorgvuldig met onze materialen omgesprongen wordt, desondanks vragen wij om een borgstelling van €100,- aan het begin van de huurperiode. Indien de telescoop aan het eind van de huurperiode weer in dezelfde staat wordt ingeleverd, krijg je dit bedrag vanzelfsprekend terug. Mocht er onverhoopt toch schade ontstaan zijn, dan kan het mogelijk zijn de borg, of een deel hiervan in te houden ter compensatie van de schade.  Door samen het controleformulier aan het begin en eind van de huurperiode te ondertekenen, gaat je hiermee akkoord.

De betaling van de borg gebeurd aan het begin van de huurperiode, het afrekenen van de huur gebeurd aan het eind van de huurperiode. In beide gevallen dient de betaling gepast en in contanten te gebeuren. Alle gelden  worden ingezet voor de aanschaf en onderhoud van apparatuur t.b.v. Sidewalk Astronomy Montferland.

 

De telescoop wordt compleet verhuurd, inbegrepen zijn:

 

- 15 cm Omegon 750mm Newton  F/5 op zware EQ5 montering

- 8x50 mm zoeker met verlicht kruisdraad

- 6.5 mm Plössl oculair 115x vergroting 

- 17 mm Plössl oculair 44x vergroting ( of 99x met barlow)

- 25 mm Plössl oculair 30x vergroting ( of 68x met barlow)

- Barlowlens 2,25x

- Rode zaklamp 

- Maan- en kleurenfilters

- Planisfeer

- Sterrengids 2020 

- Maankaart

- Pocket Sky Atlas

- Kompas voor het grof uitrichten van de telescoop

- Handleiding ( Engels)

- Snelstartgids (Nederlands)

 

Huurperiode Telescoop Tarief *
1 dag ( 19:00 - 19:00) € 15,00
1 weekend ( vrijdagavond 19:00 - Zondagavond 19:00) € 25,00
1 week (Zondagavond 19:00 - Zondagavond 19:00 € 50,00
voor huurperiodes langer dan één week doen we je graag een passend aanbod, neem hiervoor even contact met ons op
* exclusief eventueel bijkomende kosten ( zie onderstaand)

Bezorgen of afhalen?

 

Na bevestiging van onze kant op de door u gewenste datum, kan de telescoop op de afgesproken tijd opgehaald worden in 's-Heerenberg. Indien gewenst kunnen we tegen een geringe meerprijs de telescoop aan het begin van de huurperiode bij u aanleveren en de werking ervan uitleggen. Aan het eind van de huurperiode komen wij de telescoop weer bij u ophalen. De tarieven hiervoor kunt u in de tabel 'aanvullende diensten' vinden. Aan u de keuze!