On the Moon again 2022, 10 juli 2022 (gecanceled)

20:00 - 22:00 Stadsplein 's-Heerenberg

Update zondag, 10 juli: ivm met bewolking zal de Maankijkavond niet door kunnen gaan. Het evenement zal op korte termijn ingehaald worden.

 

In Juli 1969 zaten 600 miljoen mensen wereldwijd, samen met familie en vrienden aan de buis gekluisterd en waren getuige hoe de mens voor het eerst voet zette op de Maan.
Op 20 Juli 1969 om 22.17 landden Neil Armstrong en Edwin "Buzz" Aldrin, aan boord van de Lunar Module van Apollo 11 op het oppervlak van de Maan:
"Contact light; O.K., engine stop. Houston, Tranquillity Base here. The Eagle has landed".
Enkele uren later, op 21 juli 1969 om 04:56 staapte Neil Armstrong uit en sprake de historische woorden: "That's one small step for (a) man, one giant leap for mankind".

 

In Juli 2022, 53 jaar later na dato willen we de Maan, zoals ieder jaar extra in het zonnetje zetten in een wereldwijd evenement "On the Moon again".
Dit evenement is opgericht door een groep Franse wetenschappers met als doel het grote publiek kennis te laten maken met de Maan.
Wereldwijd worden er op duizenden telescopen opgezet op drukbezochte publieke locaties om daar voorbijgangers te laten kijken naar onze naaste buur in het heelal.
Sidewalk Astronomy Montferland zal op zondag 10 juli bij helder aanwezig zijn op het Stadsplein in 's-Heerenberg.

 

Zie de Maan zoals je deze nog nooit eerder zag. Ervaar hoe het is het gevoel te hebben om in je eigen ruimteschip over het maanoppervlak te vliegen.
We nemen ook een smartphone-adapter mee waarmee een ieder met zijn eigen mobiel de Maan door de grote telescoop van Sidewalk Astronomy Montferland kan fotograferen. Verder hebben een stukje echt maangesteente bij ons!
Tot dan!


«   »