On the Moon again, zaterdag 15 juni 2024 (Afgelast/canceled)

20:00 - 22:00 Herdersweg 's-Heerenberg

UPDATE 15 Juni. In verband met de weersomstandigheden kan de Maankijkavond helaas niet doorgaan. We proberen het zo snel mogelijk een keertje in te halen. Bedankt voor uw begrip!

 

In Juli 1969 zaten 600 miljoen mensen wereldwijd, samen met familie en vrienden aan de buis gekluisterd en waren getuige hoe de mens voor het eerst voet zette op de Maan.
Op 20 Juli 1969 om 22.17 landden Neil Armstrong en Edwin "Buzz" Aldrin, aan boord van de Lunar Module van Apollo 11 op het oppervlak van de Maan:
"Contact light; O.K., engine stop. Houston, Tranquillity Base here. The Eagle has landed".
Enkele uren later, op 21 juli 1969 om 04:56 staapte Neil Armstrong uit en sprake de historische woorden: "That's one small step for (a) man, one giant leap for mankind".

 

In Juni 2024, bijna 55 jaar later na dato,  willen we de Maan, zoals ieder jaar extra 'in het zonnetje' zetten in een wereldwijd evenement "On the Moon again".
Dit evenement is opgericht door een groep Franse wetenschappers met als doel het grote publiek kennis te laten maken met de Maan.
Wereldwijd worden er op duizenden telescopen opgezet op drukbezochte publieke locaties om daar voorbijgangers te laten kijken naar onze naaste buur in het heelal.
Sidewalk Astronomy Montferland zal op zaterdag, 15 juni bij helder weer aanwezig zijn op de Herdersweg in 's-Heerenberg. Mochten de weersomstandigheden onverhoopt niet meezitten kunnen we het evenement een dag naar voren halen, óf een dag opschuiven.

 

Zie de Maan zoals je deze nog nooit eerder zag. Ervaar hoe het is het gevoel te hebben om in je eigen ruimteschip over het maanoppervlak te vliegen.
We nemen ook een smartphone-adapter mee waarmee een ieder met zijn eigen mobiel de Maan door de grote telescoop van Sidewalk Astronomy Montferland kan fotograferen. Verder hebben een stukje echt maangesteente bij ons!
Tot dan!